Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Moskito art talk

den 18 december 2019, 17:00 - 18:00

EU - European Region Development Fund

Moskito är en serie föreläsningar, panelsamtal och konstnärliga presentationer av bild-, foto- och formkonstnärer, curatorer och organisationer, som alla berör aktuella frågor inom bild- och formområdet idag. Mer information om de olika tillfällena och föreläsarna kommer fortlöpande.

Josefin Tingvall är född 1993 i Arvika, men har sin bas i Göteborg.  Hon är Luleå kommuns ateljéstipendiat 2018 – 2019.  Tingvall är utbildad vid Linköpings Universitet, Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Som konstnär arbetar hon med experimentell färgning, dokumentationsprocesser och hantverksmässiga tekniker med en undersökande och narrativ metod.

Under hennes utbildning har textil och mjukhet varit ett centralt ämne, materialmöten där kärnan är poetisk och materiellt ifrågasättande. Teman som miljö, skörhet, förändring och förgänglighet och ett utforskande av människans roll i vår egenuppbyggda värld intresserar henne. Tingvall har utvecklat egna tekniker och använder sig av textil, film, text och fotografi. En återkommande metod är att gå, samla och skapa upprepande mönster av handlingar. Hantverket är en handling och hon vill ge handlingen utrymmet att förändra i sitt liv.

Under ateljévistelsen har hon jobbat med tematiken svart vatten, en materiell konversation mellan materialen järn, träd och vatten. Utställningen Svart vatten visas i Konsthallen 16.11 – 12.1 2020.

Onsdag 18 december kl. 17 – 18
Josefin Tingvall

Plats
  • Konsthallens ateljé

Öppna karta

Kontaktinformation