Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

INSTÄLLT! Kvällvisning

den 10 december 2020, 18:00 - 18:30

EU - European Region Development Fund

Kom på en givande guidad konstvisning efter jobbet! Du får veta mer om konsten i de aktuella utställningarna. Kvällvisningar tar ca 30 min.

Aktuella utställningar:

Luleåbiennalen: Tiden på jorden/ Time on Earth
Det är återigen dags för en av Sveriges största konsthändelser i Norrbotten! Luleåbiennalen är en internationell biennal för samtidskonst, i utställningarna möts globala och hyperlokala perspektiv. Årets utställningar och program kommer att ta plats i Luleå, Boden, Malmberget, Arjeplog och Korpilombolo. Förutom ett 10-tal utställningar kommer 2020 års upplaga också att inkludera ett turnerande litteraturprogram, dramatik, radio och en onlinebaserad journal.

Luleåbiennalen 2020 tar grepp om den spekulativa frågan om vad ’realism’, som begrepp, uttryck och paradigm, skulle kunna betyda idag. De inbjudna konstnärerna berättar genom sina verk om verkligheter relaterade till samhälleliga system: byråkrati, massmediala logiker och industriell infrastruktur; men de föreslår också inbrott som utmanar och kastar omkull dessa rådande ordningar: strejken, magin och inte minst konsten själv med dess subversiva potential.

I en tid som brister i utopiska perspektiv, vad innehåller egentligen påståendet om att ett begär om en annan mer jämlik värld är ’orealistisk’? Biennalen sätter dikotomier mellan det nyttigt nödvändiga och det kulturellt överflödiga ur spel. Hur kan vi istället förstå konsten som en rekreation, en grundbult i ett hälsosamt samhälle, nu mer betydande än någonsin.

Curatorer: Karin Bähler Lavér, Emily Fahlén och Asrin Haidari

Luleåbiennalen 2020 är ett projekt inom Konstfrämjandet och görs i samarbete med Konsthallen i Luleå, Norrbottens museumGalleri SysterKKV LuleåSwedish Lapland AirHavremagasinetSilvermuseetKorpilombolo NattfestivalGällivare museum och Statens konstråd.

 

Större grupper förbokas tel: 0920-45 40 80

❤ Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, håll avstånd till andra besökare, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Plats
  • Konsthallen
  • Kulturens hus

Öppna karta

Kontaktinformation