Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Moskito Art Talk: Pilar de Burgos

den 8 december 2020, 17:00 - 18:00

EU - European Region Development Fund

Pilar de Burgos är född 1971 i Mexico City. Sedan 1998 bor och arbetar hon i Luleå. Pilar har studerat vid konstakademien i Mexico City. Hon har arbetat inom konstområdet under mer än 30 år.

Under sin karriär har Pilar visat sin konst i olika länder som Mexiko, Sverige, USA, Canada, Tjeckien, Ryssland, Finland, Argentina och Japan. Skulptur och installation är hennes främsta uttryckssätt där hon kombinerar olika material som trä, keramik, metall, textil mm.

Pilar de Burgos arbetar med storskaliga reproduktioner av former, delar som tillsammans skapar en helhet. Hon uttrycker mikro- och makrokosmos, och en känsla av att det lilla finns i det stora. En återkommande aspekt är att publiken ofta kan interagera fysiskt med hennes verk.

Pilars konst kan definieras som att form och symboler uttrycker konceptet och idén. Hennes tema är relaterat till känslor och olika mänskliga beteenden samt deras psykologiska relationer med sin omgivning. Hon ifrågasätter våra relationer fysiskt, mentalt och andligt, i var och en av oss, i människor runt omkring oss och i universum.

Under hennes karriär har Pilar arbetat parallellt med många olika discipliner som dans, teater och film. Inom film har han haft förmånen att arbeta med stora regissörer som Martin Campbell, Baz Luhrmann och Guillermo del Toro och skådespelare som Antonio Banderas, Clarie Danes och Leonardo Di Caprio bland andra. Det har haft ett stort inflytande i hennes konstnärskap.

Läs mer på: www.pilardeburgos.com

Anmäl dig här: http://www.resurscentrumforkonst.se/ för att få Zoom länk.

 

Bilden visar konstnären Pilar de Burgos framför verket “The Protector”, 2011, uppfört i Haparanda stad.

Plats
  • online
  • Zoom

Öppna karta

Kontaktinformation