Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

BARNVISNINGAR I KONSTHALLEN

den 2 februari 2020, 13:00 - 13:15

EU - European Region Development Fund

Välkommen på en kostnadsfri konstvisning för barn!

Vi börjar med en visning av den aktuella utställningen och sedan finns det möjlighet att gå in i ateljén och jobba tillsammans med en konstpedagog.

Aktuell utställning:
MARJA-LEENA SILLANPÄÄ

Författaren, performanceartisten och (ljud-)konstnären Marja-Leena Silanpää, f. 1965 i Finland, boende och verksam i Stockholm där hon också är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan, kommer för första gången till Luleå för att visa upp sitt konstnärskap. Hon har länge varit ett stort namn i konstens värld, men har inte visat upp sig så mycket i stora sammanhang, utan mer i undergroundmiljöer och på mindre institutioner. Hon turnerar runt nationellt och internationellt med sin konst och sina performances och undervisar också i konst. Högt och lågt intresserar henne i den kreativa processen, både bildligt och bokstavligt. Andlighet, det vi inte kan se, men kanske känna och erfara är fokusområden i konstnärskapet. Döden och minnet har länge varit centrala teman, liksom litteratur och just det andliga.

ALKEMI – DET ALLSEENDE ÖGAT: PER SVENSSON

ALCHEMY ART ARCHITECTURE är titeln på den bok om Per Svenssons konstnärskap som nyligen kommit ut. Titeln sammanfattar på ett tydligt och bra sätt konstnärens fokusområden och intressesfärer. Musik och/eller ljudkonst skulle man kunna lägga till. Gällande det konstnärliga så arbetar han både med teckning, måleri, grafik, skulptur, film och installation. Det finns inga begränsningar. Ibland är det svårt att sätta gränser och etikettera ett konstnärskap eller en människa. Per Svensson är ett bra exempel på en sådan konstnär och människa. Född 1965 i Göteborg, där han idag också är boende och verksam. Utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm under 1980-talet, men i högsta grad verksam redan innan dess. Enligt vissa föddes konstnären Per Svensson på Island, kanske finns en del av honom där. Verksam som poet, musiker, skivbolagsmänniska, kompositör, konstnär, arkitekt, alkemist och fritänkare. Det är första gången hans konst ställs ut i Luleå, en sammanfattning av ett konstnärskap mitt i livet, verk från tidiga år samsas med nya.

Utställningen är en samproduktion mellan Färgfabriken och Röda Sten konsthall och visades på konsthallen Färgfabriken i Stockholm hösten 2018 och på Röda Sten Konsthall i Göteborg sommaren 2019.

LULEÅ KOMMUNS KONSTINKÖP 2019
Vi visar de konstinköp som Luleå kommun gjort under 2019. Allmänheten och anställda har här möjlighet att ta del av konsten och föreslå placeringar i kommunens lokaler. Efter utställningen fördelas konsten bland de olika förvaltningarna i Luleå kommun.

Plats
  • Konsthallen
  • Kulturens hus

Öppna karta

Kontaktinformation