Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Midvinterfolk

den 25 januari 2020, 17:30 - 21:30

EU - European Region Development Fund
Midvinterfolk inträffar för 11:e året i rad den 25 januari 2020, med en blandning av pop, rock, trubadurer, visor, folkrock och traditionell folkmusik.
Akterna i år blir:
Simon och Celina
Två väldigt drivna musiker från Mellannorrland som spelar moderna, egenskrivna och traditionella låtar, inspirerade av nordisk och keltisk folkmusik.
Madello
Madde och Hello har länge spelat musik i olika konstellationer, men för 3 år sen slogs de ihop och bildade Madello. Duon består av gitarr och bas som spelar avskalade egenskrivna låtar på svenska. Texterna handlar om livet, kärlek och död och allt där emellan, och är fria att tolkas av lyssnaren.
Leyli
Leyli har sedan hon bosatte sig i Öjebyn varit aktiv som gitarrist och sångare runtom i Norrbotten. Hennes egna låtar har rötterna i blues, country och amerikansk västkustrock men präglas framför allt av hennes karaktäristiska röst och skickliga gitarrspel. Under Midvinterfolk bjuder hon på en akustisk spelning.
Gråttfolk
Gråttfolk började som en spelmansduo, som blev bluegrasskvartett med folkrocktendenser och har sedan ständigt ändrat form och repertoar under sin femåriga existens. Just nu spelar bandet folkrock, bluegrass, country, egna pop-  och folklåtar och kraftfull tradmusik.
DUÅ music
Två piteåmusiker som spelar egentolkade och kreativa versioner på kända covers blandat med egenskriven musik.
Grått och flått
Fyra mångåriga folkmusiker från Luleåtrakten spelar moderna och äldre låtar från överallt på fiol, viola, tramporgel, bouzouki, moraharpa, vevlira och mungiga.

Allt överskott går till Barnens rätt i samhället – Bris
Ett samarrangemang med Bilda
Plats
  • Lilla Salen

Öppna karta

Kontaktinformation