Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Jennie Abrahamson

den 30 oktober 2020, 19:30 - 20:30

EU - European Region Development Fund

Jennie Abrahamson har en självklar stjärnstatus i indiekretsar men hennes personliga stil har även nått ut till den bredare publiken. Sedan debutalbumet ”Lights” kom ut 2007 har hon blivit en av Sveriges mer framgångsrika och internationellt aktiva artister. Hon har släppt fem album och turnerat världen runt både som soloartist men även med världsstjärnor som Peter Gabriel, Ane Brun, Deportees och Peter Björn & John.

Nu är det dags för Jennie Abrahamson att framföra sina låtar på ett mer avskalat sätt där hennes röst och piano står i centrum. Under hösten ger hon spridda solokonserter och bjuder publiken i Kulturens hus på hennes låtar i ny skepnad.


– Det händer onekligen någonting med både mig och låtarna när jag skalar ned. När det bara är jag och pianot måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, och vissa låtar kan få en helt ny skrud. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat, säger Jennie Abrahamson.


Personligt sound

Det senaste albumet “Reverseries” släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna. Albumet fick bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine och nominerades som Årets Pop på P3 Guld. Skivan beskrivs både som en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva, en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld.

Jennie Abrahamsons unika röst har även hörts i olika reklamsammanhang. Hennes tolkning av den klassiska låten ”My favorite things” från filmen ”Sound of Music” uppmärksammades i samband med en reklamfilm för Volvo 2018.

Mycket begränsat antal biljetter

Ett mycket begränsat antal biljetter, max 50 stycken, släpps vid första tillfället. Eventuellt släpps fler platser närmare inpå evenemanget.

Lilla salen rymmer 250 personer vilken ger god möjlighet att hålla avstånd mellan besökare.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, håll avstånd till andra besökare, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Plats
  • Lilla salen

Öppna karta

Kontaktinformation