Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Romantisk höstkonsert

den 8 september 2021, 19:00 - 21:00

EU - European Region Development Fund

Lagom till att löven börjar skifta i färg och högsommarljusa kvällar flyr, bjuds vi på en lidelsefull och vacker höstkonsert med Katherine Osbourne på sång och James Jenkins på piano.

Katherine Osborne, mezzo-sopran, har en musikalisk bana som spänner sig från barocken ända in i 2000-talet. Hennes repertoar inkluderar såväl mindre kända operor av Haydn, Donizetti, Pauline Viardot-Garcia och Ronald Perrera, som berömda verk av Puccini, Verdi, Wagner, Bizet och Britten.
Förutom opera har hon varit solist i Händels Messias, Mozarts Requiem, Beethovens Symfoni nr. 9, med flera. Osborne har vunnit priser från Opera Guild of Northern Virginia, Paul Robeson Vocal Competition, National Association of Teachers of Singing, Bel Canto Foundation, samt Overture to the Cultural Season. 2019 påbörjade sin tjänst som lärare i klassisk sång vid Musikhögskolan i Piteå, Luleå tekniksa universitet. Innan dess medverkade hon i Härnösands Operafestival från 2015-2017, både inom kollegiet och som solist. I december 2019 gav hon konsert med operarepertoar och oratoriearior på uppdrag av Umeå Musiksällskap.

James Jenkins är en pianist med ett brett spektrum av sång- och instrumentalt samarbete, körackompanjemang, vokalcoaching, undervisning och komponering. Som tidigare bosatt i Washington DC-området uppträdde han på många av Washingtons mest prestigefyllda platser som Kennedy Center Millennium Stage, Arts Club of Washington, Smithsonian Institution, National Gallery of Art och Washington National Cathedral. Han var också pianist för de pris­belönta Thomas Circle Singers 2007-2012. Från 2012 till 2015, som bosatt i centrala Ohio, var han frilansande pianist och vokalcoach vid The Ohio State University, personalansvarig för Ohio Wesleyan University, och gjorde omfattande arbete med Opera Columbus.

Under somrarna 2015 till 2017 var Jenkins ackompanjatör och vokalcoach vid Härnösands operaakademi och festival i Härnösand. Tidigare somrar har inkluderat medföljande framstående konstnärer och dirigenter i workshops vid Westminster Choir College i Princeton. Från 2015 till 2019 var han instruktör vid University of Northern Iowa School of Music och fungerade som en samarbetspianist främst inom röst- och operaavdelningarna.

För närvarande är Jenkins anställd vid Framnäs folkhögskolan som en samarbetspianist/ coach och pianolärare och arbetar också med Erik Westberg Vocal Ensemble som repetitions- och in­spelningspianist. Jenkins tog sin magisterexamen i samarbetspiano vid University of Maryland, College Park och sin kandidatexamen i pianoföreställning vid Stetson University i Florida.

 

För barn/ungdom upp till 20 år är det gratis. Gratisbiljetter kan endast hämtas på Kulturens Hus.

Plats
  • Lilla salen

Öppna karta

Kontaktinformation