M/S Laponias räk- och kvällskryssningar är en självklar och älskad tradition i sjöstaden Luleå. Man ser ofta den majestätiska båten glida graciöst under Bergnäsbron – som knyter ihop staden där Luleälv skiljer den åt – och sen vidare ut i skärgården mot det yttersta havsbandet. 

Vare sig man besöker Luleå eller om man bor i Luleå är en middag till havs en måste-upplevelse. Luleå är en sjöstad vars utveckling och framtakt till mångt och mycket beror på vår närhet till havet, hamnen och fiskemöjligheterna. Vår fina skärgård väntar på dig och är till för att upplevas. Ju längre ut till havs du kommer desto mer förändras naturen. Skogarna och marken är mer orörd och ohindrad, klipphällarna gnistrar i skenet från solen och fågellivet är rikt. Har du tur kanske du hinner skymta en gråsäl som kikar upp ur vattnet för att se vad som händer.

Här finns fina möjligheter för alla att ta sig ut till öarna, oavsett hur sjövan (eller sjöovan) man är. Du behöver inte ens en egen båt! Under dagarna sköter M/S Laponia turbåtstrafiken ut till sex av de populäraste öarna i Luleå skärgård, men det är under kvällarna hon bjuder upp till dans. Då kan du välja mellan en härlig, sprakande showkryssning, en räkfrossa vars namn säger allt du behöver veta, eller varför inte en god middag med ilandstigning och guidad tur på en av öarna? Sjön suger inte ombord M/S Laponia – det kan vi lova. Skepp ohoj!