Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

First Camp Luleå

EU - European Region Development Fund

First Camp Luleå, tidigare Arcuscampingen, är en av Norrbottens ledande semesteranläggningar. Stugbyn och campingplatserna är naturskönt belägna intill Luleälven. Omgivningen består av stora gräsytor med frodiga buskage och vackra tallar. Anläggningen är öppen året runt.

I stugbyn erbjuds fem olika stugtyper. Alla stugorna är vinterbonade och har både badrum och kök. I alla stugor finns dusch och toalett, minst fyra sängplatser med kudde och täcke, ett mindre kök eller pentry med porslin, köksutrustning, kaffebryggare, mikro, matplats och TV. Uteplats med möbel finns sommartid. Stugbyn ligger nära lekplatsen och den stora fina sandstranden. Se våra stugtyper nedan.

- Bälinge, 4 bäddar, 19 kvm: Mysiga självhushållsstugor med dusch och toalett. I allrummet finns matplats och två våningssängar, där hälften av stugorna har en neder-slaf som är 120 cm. I vissa stugor finns en bäddsoffa och en våningssäng. 

- Gäddvik, 4 bäddar, 27 kvm: Ljusa trevliga självhushållsstugor med en rymlig hall med flera garderober och stor toalett med dusch. Det stora allrummet fungerar som kombinerat kök och sovrum med två våningssängar med kuddar och täcken. Plats finns för en extra säng. En av nederslafarna är 120 cm bred.

- Karlsvik, 4-6 bäddar, 32 kvm: Hemtrevlig, lite större stuga med separata sovrum samt dusch och toalett. Det finns en våningssäng i vardera sovrum. Plats finns för en extra säng i 4-bäddsstugorna. Hälften av stugorna har även ugn. Karlsvik-stugorna med 6 bäddar är utrustade med en bäddsoffa i allrummet.

- Karlsvik Delux, 6 bäddar, 32 kvm: Modern och lite lyxigare stuga med två sovrum, rymlig hall och stort badrum med kakel och klinker samt golvvärme. I det ena sovrummet finns en 140 cm bred dubbelsäng, i det andra en 120 cm nederslaf och en 90 cm överslaf som kan fällas upp. I allrummet finns ett fullt utrustat kök med stor kyl och frys, diskmaskin och ugn samt en bäddsoffa för två personer och platt-tv.

- Strandstuga, 6 bäddar, 42 kvm: Vårt senaste tillskott i stugbyn är Strandstugorna. I dessa finns två separata sovrum med två enkelsängar i det ena och en 160 cm bred dubbelsäng i det andra. I det stora allrummet finns en vardagsrumsdel med en bäddsoffa för två samt en större platt-tv och en inbjudande kamin för kyliga kvällar. I köksdelen finns en matplats och ett fullt utrustat kök med micro, ugn, diskmaskin samt stor kyl och frys. Badrummet är utrustat med kakel och klinker samt golvvärme. En barnsäng ryms i vardagsrummet. Stor altan med utemöbler samt en egen solbrygga med solsängar vid vattenbrynet.

Det finns även närmare 500 campingplatser på anläggningen. Anläggningen är uppdelad i fyra områden med varsitt servicehus. Platserna är ca 80 kvm stora och nästan alla har tillgång till el. Platserna ligger i olika miljöer, en del i frodiga björkdungar på gräs eller asfalt och andra under svagt susande tallar. De mest exklusiva campingplatserna är Strandtomterna som är 120 kvm stora och belägna alldeles intill Luleälven. På strandtomterna kan ni bevittna en storslagen utsikt över Luleälven och Luleå stad, medan ni på kvällen vaggas till ro av vågornas ljud.

Vare sig du vill ha en aktiv eller rofylld sommarsemester passar First Camp Luleå bra! Välj att slappna av med en bok på någon av stränderna och njut av god mat på Kolarens Café eller Restaurang Kajen eller håll igång med någon av alla aktiviteter eller shopping på det närbelägna Storheden. Under sommaren finns Blïx Barnklubb som är fullt bemannad med schemalagda aktiviteter, samt lekparken med tillhörande hoppkuddar och en volleyboll- och fotbollsplan att aktivera sig på. Vi erbjuder uthyrning av kajak, trampbåtar och trampbilar, Segway och cyklar. Eller varför inte ta en runda på vår minigolfbana eller ett varv på campingen i eltåget? Valmöjligheterna är många.

Här finns även det populära Arcusbadet - ett häftigt äventyrsbad med vågmaskin och vattenrutschkana. På badet finns även en grill och en kiosk när energin sinar samt en spelhall, volleybollplan och roliga hoppkuddar om man tröttnar på att bada.

Plats
  • Arcusvägen 110
  • 97594 Luleå
  • Sverige

Öppna karta

Kontaktinformation