2022

Ett monster av mossa och metall

  • Dansinitiativet

I Dinis Machados unika dansverk är scenografi och kostym intimt sammanlänkade med hens fysiska uttryck. Ofta till den grad att kläderna tydligt påverkar rörelserna, och att dansen i sig förändrar hela rummet.

Med en upplåsbar dekor skapar Machado ett surrealistiskt landskap, där dansbesökarna får uppleva verket inifrån, sittande på scenografiska element. Genom att befinna sig i samma rymd, överbryggs avståndet mellan dansare och publik och förmedlar sensationer som kan vara motstridiga, ”som om mossa växte på metall”.
I Ett monster av mossa och metall gestaltar hen känslor kopplade till migration. Inför arbetet med verket intervjuas flera personer som har flytt eller flyttat från ett land till ett annat, en erfarenhet som Dinis själv också delar.

I Ett monster av mossa och metall ges oroskänslor och trauman en såväl fysisk som poetisk form. Det blir en slags helande ritual – både ensam och delad, sorgsen och hoppfull.

Föreställningslängd:

60 minuter

Medverkande: Dinis Machado

Konstnärligt team

Koreografi, scenografi och kostym: Dinis Machado
Musik: Gerald Lombano
Koreografassistent: Mandi Tiukkanen
Regiöga: Litó Walkey
Kostymsömnad: Conceição Moreira

En produktion av Riksteatern
Gästspel av Luleå Riksteaterförening, i samarbete med Riksteatern Norrbotten.

Efter föreställningen bjuder Dansinitiativet in till soppmiddag. Under middagen får du chansen att mingla och umgås med dina publikkollegor och tillsammans reflektera, samtala och landa i den föreställningen ni just upplevt.

Soppan är vegansk och glutenfritt bröd kommer att finnas. Ange vid bokningen om du planerar att stanna på soppa.

Boka här

Ett monster av mossa och metall. Foto: Jose Figueroa
Ett monster av mossa och metall. Foto: Jose Figueroa

Plats

Dansinitiativet
Ålgatan 7E
97334 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit