Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

MASS bloom exploration av Recoil performance group

den 16 december 2019, 17:00 till den 18 december 2019, 20:00

Boka här

EU - European Region Development Fund

Dansinitiativet avslutar året med konferensen "Dancing on the Margins of Climate Change" inom det regionala utvecklingsprojektet Dance artists in Barents. Under konferens är vissa programpunkter öppna för allmänheten, för fullständigt program se: http://www.dansinitiativet.se/dancing-on-the-margins-of-climate-change.html


Den 16-18 december öppnas dörrarna för dig att ta del MASS bloom exploration. En dansare och en scenografi i en biologisk process under en pågående performance-installation. Här kommer publiken i kontakt med förfall, nedbrytning och död.

I en transparent kupol av plast lever människan Hilde I. Sandvold och tusentals mjölmaskar sida vid sida. Ett mikro-universum skapas enbart av vit skumplast. Bortsett från att vara en enorm del av vår mänskliga kast-mentalitet, råkar den här typen av plast också vara en källa till näring som gläder de ständigt hungriga mjölmaskarna. Potential för en ny form av symbios mellan arter är född. En organism som lever av plast kan vara början på en ny utveckling av arter på jorden.

Tillsammans skapar mjölmaskarna och Hilde ett nytt rum. De utför en durationskoreografi - en installation där utrymmet sakta men synligt förändras av mjölmaskens matsmältning och människokroppens rörelse. De sprakande ljudet från de ätande mjölmaskarna smälter in med författaren Ida Marie Hedes röst när hon läser högt från sin text om livets särdrag i den plastiska livsmiljön.

Under öppettiderna är besökare välkomna att utforska och interagera med installationen och komma och gå som de vill. De bjuds också in i kupolen för ett nära, en-mot-ett möte med Hilde och mjölmaskarna.

Det sårbara förhållandet mellan mjölmaskar, skumplast och människan och dess långsamma upplösning är den centrala punkten i arbetet och erbjuder en spekulativ synvinkel på vår relation till oss själva och andra. Det är en inbjudan till en personlig och visuellt gripande upplevelse med en kvinna som förvandlar sin kropp, hud och röst i ett försök att sam-utvecklas med en art som potentiellt har bättre utsikter än hon själv.

Plats
  • Ålgatan 7e
  • 97334 Luleå

Öppna karta

Kontaktinformation
Bokning

50 kr

Besök vår webbplats, ring oss eller använd länken nedan för att göra din bokning.

Boka här