Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Plasten i våra städer - om mikroplaster i dagvatten

den 3 december 2019, 18:00 - 20:00

Boka här

EU - European Region Development Fund
Vi har blivit mer och mer medvetna om att plastföroreningar är ett stort problem. Kvällens föreläsare Helene Österlund kommer att berätta mer om utmaningarna med plastföroreningar i våra städer med fokus på mikroplaster i dagvatten och utgångspunkt från ett aktuellt forskningsprojekt vid Luleå Tekniska Universitet.

Varför och hur är plastföroreningar ett problem? Vad vet vi om mikroplaster, hur de sprids, hur de påverkar oss och miljön? Hur är situationen i Luleå och vad kan vi göra för att stoppa plastföroreningar?

Kvällens föreläsare är Helene Österlund, forskare från Luleå Tekniska Universitet. Hon studerar bland annat dagvatten- och snökvalitet, vilka föroreningar som förekommer i dagvatten och snö och var föroreningarna kommer ifrån.

Tid: 3/12 2019 Kl. 18:00
Plats: Clarion Hotel Sense, Skeppsbrogatan 34, Luleå

Evenemanget är helt kostnadsfritt och ingen anmälan behövs. Under kvällen finns möjlighet att köpa matiga smörgåsar, dryck (med eller utan alkohol), fika och snacks. Green Drinks anordnas i samarbete med Clarion Hotel Sense och Studieförbundet Vuxenskolan.

Hjärtligt Välkomna!
Plats
  • Skeppsbrogatan 34
  • 97232 Luleå
  • Sverige

Öppna karta

Kontaktinformation
Bokning

Besök vår webbplats, ring oss eller använd länken nedan för att göra din bokning.

Boka här