Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Regnbågsdagen 2019 - Exkluderar du?

den 29 november 2019, 09:00 - 14:00

Boka här

EU - European Region Development Fund

Regnbågsdagen 2019: Exkluderar du? Hbtqi+ och icke-diskriminering på arbetsplatsen och i vardagslivet
Under årets Regnbågsdag får du verktyg för att förbättra bemötande och jobba icke-diskriminerande. Vi fokuserar särskilt på transpersoner och personer som lever med hiv, där kunskapsnivån generellt sett är låg och diskriminering kan ske omedvetet.

2019 blir nionde året i rad som Regnbågsdagen anordnas av RFSL Luleå och norra Norrbottens län. Syftet att med olika tema från år till år synliggöra hbtqi+frågor och bidra till ökad kompetens inom ramen för mångfald, hbtqi+ och mänskliga rättigheter. Normer påverkar hela samhället och sätter ramar för hur vi människor förväntas vara, se ut och bete oss. Den som faller utanför normen är ofta utsatt på olika sätt genom blickar, kommentarer, opassande frågor eller annat.

Vi vill alla bemöta varandra med respekt, men med okunskap är det svårt att ge rätt bemötande. Två grupper av människor som utsätts för stigmatisering och oförståelse är transpersoner och människor som lever med hiv, därav hanterar vi dessa teman särskilt under Regnbågsdagen 2019.

Regnbågsdagen 2019 riktar sig till dig som vill arbeta icke-diskriminerande och särskilt om du vill veta mer hur du kan bemöta, stötta och bidra till en bättre vardag för transpersoner, såväl på arbetet som i vardagen. Även om du vill veta mer om och kan stöta på personer som lever med hiv i ditt arbete och vardag.

Årets Regnbågsdag arrangeras av RFSL Luleå och norra Norrbottens län med NoaksArk som samarbetspartner och vi passar på att uppmärksamma World Aids Day (1 december).

Målgrupp: Dagen riktar sig till yrkesverksamma som kommer i kontakt med hbtqi+personer, men är öppen för alla som vill veta mer om anti-diskriminering.

Plats
  • Skomakargatan 23
  • 972 31 Luleå

Öppna karta

Kontaktinformation
Bokning

Dagen är kostandsfri för alla, både yrkesverksamma och privatpersoner. Om du anmäler dig senast måndagen den 25:e så bjuder vi dig på lättare lunch.

Besök vår webbplats, ring oss eller använd länken nedan för att göra din bokning.

Boka här