Kalender

Introduce a Girl to Engineering Day

Den 31 mars går årets upplaga av "Introduce a Girl to Engineering Day" eller "IGEday" av stapeln. RISE Research Institutes of Sweden i Luleå bjuder in tjejer mellan 13-19 år till att besöka dem och testa att vara ingenjörer för en dag!

Hos oss på RISE i Luleå så kommer du få träffa våra kvinnliga ingenjörer och forskare från tre olika enheter som dagligen löser problem kopplade till datacenter, satellitbilder, AI och hur vi ska utveckla morgondagens Teknik på ett hållbart sätt. Under dagen kommer vi att undersöka frågor som var lagras dina foton i mobilen? Var ligger det så kallade ”molnet”? Hur kan internet och ”molnet” göras hållbart? Vad kan vi använda satellitbilder till? Vi kommer ta en rundtur i vårt labb och till exempel testa en AI (Artificiell Intelligens) applikation som upptäcker objekt och hur man odlar växter med restvärme från datacenter!

IGEday är ett event skapat av Stiftelsen Womengineer, som jobbar för att få teknikbranschen mer jämställd. IGEday finns för att peppa unga tjejer att våga välja en karriärväg inom teknik och för att informera dem om vad det innebär att jobba som ingenjör.

Anmäl dig här: https://igeday.com/product/rise-i-lulea/ 


Boka här

Pågår

Fredag 31 mar 09:00 - 14:00
Bilder från föregående år
Bilder från föregående år

Plats

RISE Research Institutes of Sweden
Björkskataleden 112
973 47 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit