Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Ta dig hit

EU - European Region Development Fund

Ta dig till Luleå

Ta flyget

Luleå har ett flertal direktflygningar från Stockholm varje dag vilket gör vår stad till en av de mest lättillgängliga i Sverige. Det tar drygt en timme att flyga från Arlanda i Stockholm till Luleå.

Information om avgångar, ankomster och övrig service för Luleå Airport hittar du på Swedavias webbsida.

Från flygplatsen tar det endast 10–15 minuter med buss in till Luleå centrum. Den röda lokalbussen (linje 4) tar dig till Smedjegatan som är mitt i centrum. Från Smedjegatan utgår busslinjer till hela Luleå.

Här kan du boka flygbiljetter:

Ta tåget

Varje dag och natt går tåg till och från Luleå. För information om restider rekommenderar vi att du besöker SJ:s webbsida.

Tågstationen ligger nära stadskärnan och det tar bara någon minut att nå Luleå centrum till fots. Ett par hundra meter från tågstationen hittar du Luleå busstation som är utgångspunkten för de flesta busslinjer i norra Sverige.

Ta bussen

Från Luleå busstation kan du resa till våra grannkommuner i Norrbotten och tillbaka till Luleå. Du kan även resa till och från Skellefteå och Umeå i Västerbotten.

Länstrafiken Norrbotten trafikerar 115 linjer och det omfattar även lokala linjer och servicelinjer i varje kommun. Information om restider och destinationer hittar du hos Länstrafiken Norrbotten.

Ta bilen

Europaväg 4 (E4) i Sverige sträcker sig mellan Helsingborg och Haparanda. Om du färdas med bil norrut och din destination är Luleå är detta den bästa och enklaste vägen att ta sig hit.

Om du kommer norrifrån, från Norge eller trakterna kring Gällivare och Kiruna, ta E10 söderut tills du når Töre där du tar av mot E4. Åk därefter söderut på E4 och följ anvisningar till Luleå.

Väg 94 och 97, två riksvägar som förbinder inlandet med kusten, har också Luleå som slutdestination. Väg 97, som passerar Boden, Harads (Tree Hotel) och Jokkmokk, leder in till Luleå centrum.

 

  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}
Vi hittade inga resultat på din sökning.
  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}