Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Ta dig runt

EU - European Region Development Fund

Ta dig runt i Luleå

Med en stadskärna som har gångavstånd till det mesta är Luleå den perfekta platsen för upplevelser. Men det finns även mycket att upptäcka utanför staden och här tipsar vi om några sätt att färdas på.

Buss

Smedjegatan är en bra plats att starta din färd från. Här passerar samtliga busslinjer som finns i Luleå. Smedjegatan går tvärs genom staden och hållplatsen hittar du precis bredvid den stora shoppinggallerian Smedjan som ligger på Storgatan.

Nedan listar vi de vanligaste besöksmålen och hur du tar dig dit med buss.
Om ditt resmål inte finns med här så föreslår vi att du tittar på Luleå lokaltrafiks webbsida där det finns en reseplanerare till din hjälp.

Luleå Airport – linje 104 och 4
Det går minst en buss varje halvtimme på vardagar och en varje timme på helger. Det tar ungefär 20–25 minuter med buss till flygplatsen.

Världsarvet Gammelstads kyrkstad – linje 9
Avgår en gång per timme och tar cirka 25 minuter till Luleås största besöksmål. Stig av vid hållplatsen som heter ”Kyrktorget”. För mer information om kyrkstaden – besök Gammelstads Visitor Centre precis bredvid hållplatsen.

Luleå tekniska universitet – linje 4, 5, 6 och 7
Du behöver aldrig vänta länge på en buss till universitetsområdet och det tar inte mer än en kvart att ta sig dit. Från hållplatsen ”Porsö centrum” är det bara en minuts gång tills du är inne på universitetsområdet. Här finns också Luleå Science Park som ligger drygt fem minuter från hållplatsen.

Storheden – linje 8 och 9
Går varje halvtimme. Tar cirka 15 minuter att ta sig dit. Du kan välja mellan tre olika hållplatser på Storhedens handelsområde beroende på vilken del du vill besöka. Men det är enklast att utgå från hållplatsen som kort och gott heter ”Storheden”.

First Camp – linje 8
Går en gång per timme och tar lite drygt 20 minuter. Stig av vid hållplatsen ”Arcushallen” och fortsätt vägen ned mot älven så kommer du till First Camp.

Taxi

Vid Luleå Airport, tågstationen och busstationen väntar ett antal taxibilar på resenärer och det är oftast enkelt att få tag i en ledig taxi. Men för säkerhets skull rekommenderar vi att du förbokar din taxiresa med något av företagen i listan nedan.

Hyrbil

I Luleå finns flera företag som hyr ut bilar, se lista nedan.

Parkering

Information och regler för parkering i Luleå hittar du via kommunens webb. Ett tips är att också kolla på kommunkartan där parkeringar i centrum är utmärkta och dess zontaxa. Klicka på ”Samhälle och gator” och sedan ”Parkering”.

I Luleå kan du betala din parkeringsavgift via automat på plats eller via en Smartphone. Följande system finns i Luleå kommun:

  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}
Vi hittade inga resultat på din sökning.
  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}