Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Bara ett stenkast bort...

...från staden till skogen

EU - European Region Development Fund

Dra åt skogen!

Häng med ut i skogen, den ligger bara runt knuten, och låt oss tillsammans rita egna spår i den orörda snön. Med skidor under fötterna och när snön bär kan du färdas lite längre än när det är barmark och göra vinteräventyret till en expedition. Det fungerar lika bra med snöskor eller snöskoter. Vinterskogen är speciell: allt det vita och fluffiga skänker en inbäddad känsla och dämpar alla ljud. Det känns tryggt på något sätt, omhändertagande.

Du som föredrar att susa fram på snabba längdskidor i välpreparerade spår, har många mil att utforska här i Luleå. Har du förresten provat åka på kvällen? Det är magiskt att glida fram på belysta spår, omfamnad av mörkret och med den svala vinden mot ansiktet. Att få bli ett med skogen.

Spana efter andra märken i snön och djurlivet i skogen. Kanske du får se färska älgspår, kanske du skrämmer en vit hare på flykt, möter nyfikna ekorrar eller träffar en listig räv smygande mellan trädstammarna. Stanna till ett slag och lyssna på fågelsången en gnistrande vårvinterdag.

Skogen som omger staden är gammalt vinterbetesland för samebyarna längs Luleå älv. Stora renhjordar fyller depåerna ute på öarna i skärgården och med lite tur kan du träffa en eller annan strövren.

Kom – nu drar vi till skogs!

Hundspann

Vill du uppleva fart och spänning med det dämpade ljudet av tassar och medar mot snö? Testa då att åka hundspann och känn hur du nästan smälter in i vinterlandskapet. Vill du, så kan du få möjlighet att själv köra ett eget hundspann. Vill du kan äventyret börja med att du blir upplockad på stadsfjärdens is inne i city bara en bit från hotellet.

Vinteraktiviteter

Skotersafari

Gör som luleborna själva och åk snöskoter! Oavsett om du väljer den frusna skärgården eller ombonad skogsmiljö för turen är snöskoter ett ypperligt färdmedel vintertid. Du färdas lätt och fort miltals och kommer riktigt nära naturen. När det är paus är det gott med varm dryck, och vid längre turer lagas även lunchen utomhus, gärna över öppen eld.

Vinteraktiviteter

Mer att göra i Luleå!

  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}
Vi hittade inga resultat på din sökning.
  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}