Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Cykla

Tips på cykelturer

EU - European Region Development Fund

Cykla

I Luleå cyklar vi överallt och året om. Därför är det inte konstigt att Luleå är en av Sveriges mest cykelvänliga platser.

Under sommaren cyklar många Luleåbor överallt, dygnet runt. Midnattsljuset gör Luleå speciellt – du kan trampa i tystnad en ljus sommarnatt och känna att staden är din.

Utanför stadskärnan förvandlas cykelstråk till stigar och det går att ta en tur med en mountainbike genom lagom kuperad terräng. Huruvida du vill cykla för träning eller nöje spelar ingen roll, båda möjligheterna finns i denna stad.

Om du har tid är en cykeltur broarna runt att rekommendera. Denna populära runda tar dig förbi landsvägsidyll och vyn över älven till Karlsviks spännande historia och mysiga sommarcaféer att stanna till vid. Är du sugen kan du pausa och ta ett dopp vid stranden Niporna, en av Luleås mest säregna stränder med storslagen utsikt.

Vill du upptäcka Luleås terränger? På Ormberget finns skyltade MBT-leder i olika längd och svårighetsgrad. Måttsund, en dryg mil söder om Luleå har tre downhill-banor. Faktum är att varken myrlandskap eller snömassor behöver hindra dig från att cykla. Med en fatbike tar du dig fram överallt och frihetskänslan är total. Antagligen är det därför du kan se så många fatbikes runt om i Luleå.

En cykel tar dig vart du vill i denna stad. Här cyklas till jobb, träning, äventyr. För pirr i magen och rymd i själen.

Om du inte har en egen cykel, finns det flera företag som hyr ut olika typer av cyklar. Vill du ha vägledning eller sällskap på färden, kan du även anlita en guide.

Välkommen att upptäcka Luleå på hjul!

Cykelguide

För inspiration om trevliga cykelturer kring Luleå, ladda ned vår guide:

Cykelturer i Luleå (SVE)

Cycling routes in Luleå (ENG)

Guiden i pappersversion finns hos Luleå turistcenter i Kulturens hus.