Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Luleå från hög höjd

Utmana dig själv!

EU - European Region Development Fund

Upzone – äventyr på hög höjd!

Upzone är Luleås nya höghöjdsbana som öppnade våren 2018. Här kan du utmanas bland trädtopparna genom att gå mellan träden i olika hinder och färdas i linbanorna. Banorna har olika svårighetsgrader och är en rolig aktivitet för alla åldrar. Äventyret börjar med en säkerhetsgenom- gång innan du beger dig upp i banorna och du rör dig hela tiden under uppsikt av utbildade instruktörer. Du kan alltså slappna av och njuta av omgivningen. Helkroppssele, hjälm och handskar lånas på plats. Du behöver själv ha oömma kläder, stängda skor, ett gott humör och mycket viljestyrka!

www.upzone.se/lulea

Klätterhuset

Luleås nyöppnade klätterhall erbjuder bouldering, topprepsklättring och ledklättring. Här lyder devisen att i stort sett kan alla klättra. För själva klättringen finns inga regler – man klättrar så högt man vill och använder de grepp man vill. I klätterhallen finns också gym, butik, café samt omklädningsrum med dusch och bastu. Allt på bekvämt avstånd från Luleå centrum.

www.klatterhuset.se

 

Klättring och bouldering

Ett par mil norr om Luleås stadskärna, väster om byn Niemisel i kommunens norra delar, hittar du klättring för alla, för att använda en utsliten klyscha men som verkligen är relevant i det här sammanhanget. MTV-väggen är den cirka 25 meter höga klippväggen på berget Snipen som blivit ett måste för klättrare i norra Sverige. Här finns 36 namngivna klätterleder med fasta bultar och toppankare. Är du en erfaren klättrare är leden När lammen tystnar något för dig. För dig som är ny på klätterväggen finns flera enklare klättringar. Om bouldering, friklättring på större stenblock, är din kopp av te så föreslår vi att du tar dig till Kvarnberget, cirka 100 meter från Brändö fritidsby, där stora flyttblock ditforslade av inlandsisen står redo att klättras på. Här finns dryga 65 boulderproblem i olika svårigheter, från den lite mer skräckinjagande Psycho till den lite snällare Tintin i Tibet.

www.klatterhuset.se eller  www.luleaklatterklubb.se