Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Luleå till hjuls

Utforska Luleås natur på cykel!

EU - European Region Development Fund

Luleå till hjuls

I Luleå cyklar vi överallt och året om. Under sommaren tar vi våra cyklar vart vi än ska, vilken tid på dygnet det än är. Midnattsljuset gör det möjligt för oss att njuta av en av Sveriges främsta cykelstäder dygnet runt.

När vi kommer ut från staden, förvandlas cykelstråk till stigar och vi tar gärna en tur med en mountainbike genom vår vackra natur. Om det rör sig om träning eller nöje spelar oss mindre roll, båda två går att finna i denna stad. Till och med när terrängen blir oländig eller vinterns halka och snömassor försvårar framkomligheten sätter vi oss på sadel för i Luleå är det många som cyklar fatbikes. Kärleken till denna märkliga cykel beror mycket på den frihet som den ger oss – varken havsis eller myrlandskap kan stoppa dig på en fatbike.

Vi cyklar till jobbet, vi cyklar för nöjes skull, vi cyklar för att träna och vi cyklar för att upptäcka. Det är en del av vår vardag här i Luleå. För att du ska kunna ta del av denna fina kultur delar vi med oss av våra bästa tips för dig som vill cykla, men kanske inte vet vart du ska ta vägen. Med hjälp av vår cykelguide hoppas vi att ni ska finna lika stor glädje att cykla i vår stad som vi som bor här.

Välj den typ av cykel som passar för ditt ändamål och utforska Luleå. För just det ändamålet, att utforska, kan man knappast önska sig ett bättre fordon än cykeln. Den tar dig överallt i den här staden.

Hos följande företag kan du hyra utrustning eller boka guidade turer:

CYKELSTÄLLET
www.cykelstallet.com

FATBIKE ADVENTURES
www.fatbikeadventures.se

LAPLAND ARCHIPELAGO
www.laplandarchipelago.com

Klicka HÄR för tips på roliga cykelturer att prova och för att ladda ner vår cykelguide. Guiden finns även att hämta i pappersformat på Luleå turistcenter.