Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Dags för ett dopp?

Sommaren är här och med den kommer solen och värmen. Här tipsar vi om några av Luleås bästa badplatser för när du behöver ett svalkande dopp!

EU - European Region Development Fund

Dags för ett dopp?

I Luleå finns en mängd härliga badplatser att utforska. Här finns något för alla, oavsett om du är på jakt efter en utomhuspool eller ett dopp i älvmynningen. Varma dagar i juni, juli och augusti är det näst intill obligatoriskt att doppa tårna i havet. Som pånyttfödd kan du sedan springa upp stranden, lägga dig under solen och slappna av. Eller smyg ut och ta ett dopp i den ljusa sommarnatten. Den lyxen är få förunnat!

1. GÜLTZAUUDDEN
En given plats för både barnfamiljer och ungdomar. Här finns såväl piratskepp som volleybollplan. På gångavstånd från stan ligger natursköna Gültzauudden i anslutning till lekplats, café och toalett.

2. SVARTÖSTAN
En välbevarad och centrumnära pärla, belägen just nedanför den gamla bruksorten och mest besökt av Svartöstaborna själva. Den finaste stranden omger en fin gammal stenbrygga som skjuter ut i älvens klara badvatten. Bada i alldeles lagom långgrunt vatten, eller ligg och titta på förbipasserande båtar.

3. TJUVHOLMSSUNDET
En nära och orörd skärgårdsoas, tillgänglig för den bil- och båtburne.

4. LULVIKSBADET
Fint, välskött och rymligt med stora gräsytor och möjligheter att grilla. En del av stranden är avsatt som naturistbad.

5. KVARNTRÄSKET
Mysigt undangömt i skogarna bortom Bergnäset.

6. BRÄNDÖN
Barnvänlig, vacker strand vid havet med kiosk, café, restaurang och grillplatser. Ved finns att köpa. Uthyrning av bastu, kajaker och trampbilar.

7. NIPORNA
Karlsviks säregna pärla. Nära till Arcusbadet, First Camp och supermysigt café. Du ligger skyddad med en brant sandsluttning i ryggen. Smal strand med klart vatten och fantastisk utsikt över älven.

8. NOTVIKEN
En rad fina stränder med klassisk atmosfär. Cykla längs den fina stigen i skogen och besök dem alla.

9. STORSAND
Bred sandstrand med långgrunt bad nära Storheden handelsområde. Barnvänligt och smidigt, men samtidigt genuint och naturskönt.

10. KLUBBVIKEN HAVSBAD
Klubbviken Havsbad har bra övernattningsmöjligheter, dagliga turbåtar, gästhamn och mängder med aktiviteter att sysselsätta sig med.

11. RÖRBÄCKS HAVSBAD
Ligger på en halvö i Jämtön norr om Råneå. Här finns en camping med minigolf och Luleå kommuns östligaste fastlandshamn, som klarar relativt stora båtar och har en gästhamn. Badet utmärks av fin sandstrand och passar de yngre barnen bra då det är långgrunt.

12. ARCUSBADET
På First Camp Luleå ligger det populära Arcusbadet som underhåller både gammal som ung! Här finns ett häftigt äventyrsbad med vågmaskin och en lång vattenrutschbana. Inom området finns det en grill, kiosk samt omklädningsrum med toaletter och utomhusduschar.

13. ARONSBADET
Aronsbadet är ett gratisbad på Örnäset. Här finns det bassäng med tillhörande rutschbana och en liten barnpool. Det säljs korv, glass, snacks, godis och dryck i kiosken.

14. RÅNEPOOLEN
Rånepoolen är ett tempererat utomhusbad med bassäng, rutschbana, barnpool, kiosk, omklädningsrum, stora gräs- och lekytor som erbjuder härlig avkoppling under varma sommardagar. Intill poolen finns en tennisbana och en konstgräsplan. Fri entré.