Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Gäddfiske - Explore Luleå

EU - European Region Development Fund

Följ med på fisketur i Luleås vackra skärgård

I Luleå skärgård är fisket verkligen storslaget! Den varierande miljön gör det ett hem för många olika fiskarter. Här finns det chans att fånga abborre, gädda, harr, öring, lax, mört, id, braxen och lake. Men det är abborre och framförallt gädda som vi riktar vårt fiske efter.

Gäddan är en av de mest uppskattade sportfiskar i Sverige. Inte konstigt är väl det, den blir inte bara väldigt stor, utan hugger på det mesta och bjuder på en roligt fajt på fiskespö.

Gäddfisket i Norrbotten och Luleå skärgård är mycket bra. Här har du chans att fånga riktigt stora gäddor. Gäddor över 100 cm är inte alls ovanliga.

På sommaren är det ljust dygnet runt på grund av midnattssolen och gäddorna jagar frenetiskt på grunt vatten, framförallt under kvällarna. Kvällsfiske efter gädda i Luleå skärgård i midnattssolen är en aktivitet som uppskattas även av de icke fiskeintresserade.

Vi spinnfiskar vid öar, vikar, vassbälten och grynnor där vi kastar med fiskedrag som vobblers, skeddrag, spinnare, jerkbaits och poppers.

Det roligaste är de explosiva huggen när gäddan ofta kastar sig över betet.

 

Det här är en mycket exklusiv fisketur, du får fiska från båt med utbildad fiskeguide som förser dig med fiskeutrustning och givande instruktioner. Fiskeguiden är mycket duktig och har fiskat i hela sitt liv, med meriterande fångster som flertalet gäddor över 10 kg och 120 cm.

Beroende på om du är en erfaren eller oerfaren fiskare anpassar vi fisketuren efter dina önskemål. Fiskeguiden delar med sig av sin stora kunskap och erfarenheter för att du ska ha utvecklats som fiskare när fisketuren är slut.

Plats
  • Luleå
  • 97231 Luleå
  • Sverige

Öppna karta

Kontaktinformation