Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Lule Stassteater

EU - European Region Development Fund

Vi är en av Sveriges äldsta fria professionella teatergrupper och har funnits ända sedan 1975. Huvudsakligen spelar vi barn och ungdomsteater. Vi är en uppsökande teater, vilket innebär att vi mestadels spelar på turné där "teatern" inte finns som självklar mötesplats. Vi finns mitt i centrala Luleå, närmare bestämd i det vackra huset "38: an" på Stationsgatan, närbeläget domkyrkan. I detta hus har vi kansli, verkstad, kostym -och rekvisitaförråd och även ett mindre rum för små och intima föreställningar. Luleå Stassteataer tycker att alla barn ska kunna gå på teater därför är våra föreställningar gratis.

Julkalendern i Stadsparken.
Den populära Julkalendern spelas i Stadsparken. Föreställningen är gratis, ingen biljettbokning. 

Sommarteater.
Varje sommar sätter Lule Stassteater upp en Sommarteater i Stadsparken.

Cirkusverkstad. Den kan beställas till gårdsfester och all slags evenemang. Det går till så att vi ?lånar? ett antal barn som får träna in cirkusnummer tillsammans med skådespelare från Lule Stass. Vi har allt, kostymer, smink, cirkusmusik en manege. Sedan gör vi en cirkusföreställning inför publik. Det blir en föreställning med hög charmfaktor.

Skolföreställningar. Vi tar ofta upp angelägna ämnen ur barnens perspektiv - något att diskutera vidare i klassrummen. Skolföreställningarna turnerar i hela Norrbotten I vissa fall blir dessa skolföreställningar även offentliga föreställningar.

För besök av större dagisgrupper kontakts Luleå Stassteater i förväg.

Plats
  • Stationsgatan 38
  • 97232 Luleå
  • Sverige

Öppna karta

Kontaktinformation