Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Sparktur - Explore Luleå

EU - European Region Development Fund

Sparktur

Is, snö och mys! Sparktur på isen runt centrala Luleå. Upplev känslan av att glida fram över gnistrande snö och is i ett lugnt tempo. Halvvägs genom turen tar vi en paus för att äta något och kanske lite pimpelfiske beroende på vald tur.

3 timmars dagstur med fika

Avgång: Se veckoschemat eller skicka en förfrågan om en privat tur. Sparktur under tre timmar på isen runt centrala Luleå. Halvvägs genom turen tar vi en paus för att fika. Turen inkluderar guide, nödvändig utrustning och introduktion med instruktioner. Kontakta oss för andra önskemål!

Kläder finns att hyra. Då får du varma skor, varm jacka och byxa, mössa och vantar.

Om sparken

Sedan mitten av 1800-talet har sparken använts som färdmedel i byarna. Det är en slags släde som man tar sig fram på både på is och snö på ett smidigt sätt. Den hjälper en att hålla balansen bra och är lätt att svänga med.

Sparken har använts främst i norden och det är inte ovanligt att vi fortfarande ser folket i byarna ta sina barn till skolan på sparken. Eller som färdmedel till butiken.

Den gör det lättare för oss som gillar att vara ute i naturen genom att man tar sig längre sträckor under kortare tid och den är lätt att packa med sig fika på. Under fikapausen är det perfekt att sätta sig ner på den och njuta av det goda!

Plats
  • Luleå
  • 97231 Luleå
  • Sverige

Öppna karta

Kontaktinformation