Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Sommaraktiviteter

EU - European Region Development Fund

Sommaren i Luleå

Närheten till hav och natur. Sol och ljus. Saltstänk och havsbris. Gräs och grönska. Uteserveringar och glimrande vatten. I Luleå ryms allt!

Luleå i sommarskrud är en sprakande upplevelse av färger, dofter och känslor.
Var du än befinner dig finns möjligheter, i form av lugn och stillhet eller fart och fläkt.

Ta en turbåt till skärgården. Hyr en stuga eller stanna över dagen på någon av alla våra skärgårdsöar. Här finns både folktomma stränder och lekkompisar att bygga sandslott med. Fiskemöjligheter och vattenaktiviteter. Grillplatser för matpaus, stigar till gröna skogar och sanddyner att lämna fotspår i.

Unna dig tid för kultur. Besök världsarvet Gammelstads kyrkstad charmiga och välbevarade kyrkstugor och beundra den gamla stenkyrkan från medeltiden. På friluftsmuseet Hägnan kan du klappa djur och ta del av livet i 1700-talets Luleå.

Passa på att njuta av vårt shoppingutbud. I centrala stan finns gallerior och charmiga småbutiker. På handelsområdet Storheden finns stora butikskedjor och restauranger. Gammelstads kyrkstad har mysiga småbutiker med lokalt designade produkter, konst och hantverk. Överallt finns möjlighet för en glasspaus.

Stimulera hjärnan på Teknikens Hus – Sveriges nordligaste science center. Eller testa en schackmatch på Storgatan.  På 360 Trampoline Center och Leos Lekland kan stora som små hoppa, studsa och leka en hel dag. Alcatraz är Luleås nya nöjesarena med ett massor av aktiviteter inomhus. Hos Upzone Äventyrsparker kan du testa linbanor och olika äventyr på hög höjd med utsikt över trädtoppar och vatten. Nästa aktivitet är aldrig långt borta.

Vad vill du göra? Ingenting behöver väljas bort. Läsa bok på en bänk i en park? En lugn stund på en sten vid havet? En cykeltur mellan stadens broar? Utsikt över folkvimlet på en uteservering? En ljummen sommarkväll med god mat och vacker utsikt? Närhet och frihet möts i staden som brukar toppa solligan. Här ryms allt och alla. Var dig själv i Sommar-Luleå. Välkommen!

  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}
Vi hittade inga resultat på din sökning.
  • {{ CurrentFilter.Page }} av {{ CurrentFilter.TotalPages }}