Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Handelsstaden Luleå har något för alla

EU - European Region Development Fund

Handelsstaden Luleå har något för alla

Visste du att gallerian Shopping i Luleå är världens allra första köpcentrum och har funnits sedan 1955? Shopping är väl värt ett besök även för den som inte vill handla. Här kan du se spåren från brittisk-svenska arkitekten Ralph Erskines design. Erskine är en av förgrundsgestalterna inom svenska arkitektur och har bland annat ritat Stockholms Universitet, Ekerö centrum och höghuset Lilla Bommen i Göteborg.

Sedan 50-talet har såklart ytterligare gallerior, småbutiker och handelsområden dykt upp i Luleå. Oavsett vad du vill shoppa finns ett stort utbud. En stor fördel med handelsstaden Luleå är att det går att välja plats efter humör och ändå är det nära till det mesta. Vimmel och trängsel, fart och fläkt eller större ytor och långa gångar att upptäcka.

I stadskärnan samlas butiker och det är enkelt att tillbringa en hel dag med paus för mat eller fika. Tycker du om att fynda och återvinna? I centrala stan finns second-hand-affärer som erbjuder allt från kläder till antikviteter. Är stora gallerior med det allra senaste mer din grej? Det finns flera gallerior längs Storgatan, så nära varandra att du enkelt tar dig mellan fram och tillbaka om beslutsångesten slår till. I galleriorna finns mode, accessoarer, skor och mycket annat.

En dryg mil utanför centrum ligger Storhedens handelsområde med många stora butikskedjor, främst inom sport, hemelektronik, bygg, möbler och inredning. På området finns också aktivitetsanläggningar, livsmedelsbutiker, apotek och en djuraffär.

Strosa runt och kika i småbutiker eller storhandla effektivt. Charmig citypuls eller allt du behöver på ett ställe. Dessutom går det med fördel att lämna och sedan möta upp mindre energiska medshoppare på någon av Luleås alla restauranger eller caféer om du vill fortsätta en stund i lugn och ro.

Välkommen!