Boende för besökare av Luleå har aldrig varit bättre. Bara de senaste 10 åren har det hänt mycket – flera stora och prisbelönta hotell har öppnat upp i staden och utvecklat Luleå till en bättre stad.

Clarion Hotel Sense, Hotell Savoy, Quality hotel, Elite stadshotell och Scandic är några av de fantastiska boendeanläggningarna som den här staden kan skryta med. Dessa hotell håller så hög standard att det faktiskt är ganska vanligt att Luleåborna själva spenderar en natt eller två på något av de högkvalitativa hotellen. Det är ett betyg så gott som något annat.

I Luleå är det aldrig långt till någonting och alla hotellen har gångavstånd till stadskärnan, idrottsarenorna, shoppingen, restaurangerna och barerna.

Luleåborna själva bor i mångt och mycket som besökarna av stan. De vill bo nära staden med argumentet att man då har nära till allting – och visst finns det många säljande bekvämlighetsargument för det.

Men så finns det dem som vill bo längre bort från alla människorna och som bjuder in dig att göra dem sällskap.

Runt om Luleå finns flera boenden som erbjuder någonting bortom glamouren hos stadens hotell.

Inom en halvtimmas radie finns stora anläggningar med aktiviteter och skogsnära boende som Brändö konferens – en perfekt plats för dig som vill ha det bästa av både natur och ditt boende, då Brändö konferens erbjuder en hög komfort.

Det finns också flera företag som hjälper dig att hitta din övernattning i skogen. Exempelvis hängandes i en tälthängmatta mellan två träd.  Och när vi ändå är inne på träd så finns det ett annat boende bland trädkronorna som ni kanske har hört talas om?

Tree Hotel, drygt en timmes bilfärd från Luleå, är känt världen över för sitt unika utbud med lyxiga hotellrum byggda bland trädtopparna i skogarna utanför Harads.

För er som vill campa eller tälta finns goda möjligheter till detta. First Camp i Luleå är en förstklassig camping med pool, restaurang, lekplatser, minigolf, badstrand och butik. Det finns även många rastplatser och mycket natur som du kan nyttja om du har rätt utrustning. Du är välkommen att bo här hos oss ­– hur du än vill göra det.