Om du gillar musik och att umgås med vänner så finns det gott om ställen att trivas på.

Vi guidar dig på en barrunda:

Vi börjar längst upp på Storgatan på Restaurang CG och Bar CG som båda har ett stort utbud av drinkar baserade på gin och rom. Vad sägs om en Mojito enligt Hemingways?

Sedan fortsätter vi Storgatan ner och vid Elite Stadshotellet hittar du The Bishop's Arms med Luleås största utbud av öl och whisky. Passa på att smaka deras egenbryggda öl.

Vi tar en avstickare ned till Norra hamn med utsikt mot vattnet. Här hittar du Hemmagastronomi som håller öppet cocktailbaren från eftermiddagen till sena natten. I ett hamnmagasin längre bort hittar du Bistron, och här kan du också passa på att ta en drink eller en lokalproducerad öl om du ska på Norrbottensteatern som ligger i direkt anslutning.

Tillbaka på Storgatan igen besöker vi Karl August som serverar nya drinkar och gamla godingar.
Gå sedan vidare upp på Kyrkogatan förbi Luleå domkyrka. Då hittar du ölhäng hos Taps&.

Är du ute efter en riktig höjdare tar du dig en avstickare till Luleås skybar och restaurang Nine på Clarion Hotel Sense mitt emot Kulturens hus. Njut av en god cocktail med fantastisk utsikt över Luleås norra hamn och takåsarna.

Rundan närmar sig slutet när vi är tillbaka på Storgatan och slinker in på Ego Bar & Restaurang på Hotel Savoy. Här kan du slappna av med något från baren och lyssna på musik.

Som sagt, Luleå har något för alla smaker.