Bike in the archipelago

Se & göra

Upplev våra årstider med stora kontraster – från snö, kyla och fruset hav på vintern – till sol, värme och midnattsljus på sommaren. Unna dig tid för kultur – besök världsarvet Gammelstads kyrkstad. Ägna dig åt lek och äventyr – både utomhus och inomhus.
Kräftfiske Råneå Älv D75 0280

Råne- och Vitå älvdalar

Välj och vraka bland fina utflyktsmål.

Älvdalarnas vida och orörda skogslandskap bjuder in till annorlunda upplevelser och variation. Här finns dessutom flera kulturhistoriskt intressanta platser att besöka. Låt äventyren ta tid, det finns gott om läger- och rastplatser att stanna till vid. 

Råne- och Vitå älvdalar
Norrsken Höst

Norrsken

Äntligen är säsongen för norrsken här. Redan nu på sensommaren är det så pass mörkt här sent på kvällen och natten att du, med rätt förutsättningar, kan se himlen färgas av det magiska skenet.

Läs mer

Vad vill du hitta på?

I Luleå är det nära till både urbana och naturnära aktiviteter. Upplev Luleå – året om!

Ut på tur

Det finns mycket att upptäcka och utforska runt om i Luleå på egen hand. Till dig som vill vandra, cykla, paddla och fiska har vi sammanställt förslag på ett urval av våra favoritplatser och turer i tematiska guider.

Brändöskär Vy 3090 Alf Arne Harjo Friköpt

Luleå skärgård

I Luleå skärgård finns 1 312 skiftande öar, präglade av väder och vind, midvinterns kyla och sommarens magiska midnattsljus. Den vidsträckta, stadsnära skärgården är välbevarad och slumrande. En upplevelse för alla, och alla sinnen.

Läs mer