93A7546

Cykla i Luleå

Upplev Luleå på två hjul. Här hittar du allt från enklare cykelturer mot intressanta utflyktsmål till heldagsturer som kräver mer tid och cykelvana. Vi är dock säkra på, vem du än är, att du hittar en lämplig tur.

I Luleå cyklar vi överallt och året om. Under sommaren tar vi våra cyklar vart vi än ska, vilken tid på dygnet det än är. Midnattsljuset gör det möjligt för oss att njuta av en av Sveriges främsta cykelstäder dygnet runt. När vi kommer ut från staden, förvandlas cykelstråk till stigar och vi tar gärna en tur genom vår vackra natur. Till och med när terrängen blir oländig eller vinterns halka och snömassor försvårar framkomligheten sätter vi oss på cykeln. Med dubbdäck och fatbikes tar vi oss fram – varken havsis eller myrlandskap kan stoppa oss.

Vi cyklar till jobbet, vi cyklar för nöjes skull, vi cyklar för att träna och vi cyklar för att upptäcka. Det är en del av vår vardag här i Luleå. För att du ska kunna ta del av denna fina kultur delar vi med oss av våra bästa tips för dig som vill cykla, men kanske inte vet vart du ska ta vägen. Välj den typ av cykel som passar för ditt ändamål och utforska Luleå. Om du inte har en egen cykel, finns det flera företag som hyr ut olika typer av cyklar. Vill du ha vägledning och sällskap på färden, kan du även anlita en guide.

Praktiska tips

Här har vi samlat information som underlättar din tur.