Boende

Ralph Lundstengården

Ralph Lundstengården – en plats för det unika mötet.

Ralph Lundstengården är en bondgård med en historia som går så långt tillbaka i tiden som till 1700-talet. Här växte den berömda tonsättaren Ralph Lundsten upp och många av hans verk finns att både se och höra på gården. Fråga gärna Kristina som äger gården om historiken, hon berättar gärna!

Hos oss finns det mycket att uppleva hela året runt. Unna er en god middag i restaurangen, en fikastund i trädgården eller en picknicklunch till vandringsleden.
Vår restaurang ligger i stenladugården, en unik och varm miljö där du kan välja att sitta på nedre plan ombonat av metertjocka stenväggar eller övre plan med timmerväggar och en sprakande brasa.

Sommartid välkomnar vi er till vårt café, den omtyckta skärgårdsbuffén och vårt vandringspaket. Sommaren är även bröllopens högtid, många väljer att fira den stora dagen i vår lantliga miljö som är lika fin under midnattssolens sken som vinterhalvårets gnistrande snötäcke.

Vintertid är höjdpunkterna vårt traditionella julbord samt den välbesökta julmarknaden, och inte minst tomtebo där alla stora som små kan träffa tomten. På vintern brukar även ett längdsskidspår prepareras i byn, öppet för alla att nyttja.

Önskar man förlänga upplevelsen till mer än ett kort besök går det bra att boka Norrbottensgården och Farm house apartment. Båda med självhushållning och i en rustik miljö som varsamt renoverats för att behålla så mycket som möjligt av den historiska miljön. Vi kan bla nämna att ett av sovrummen var Ralph Lundstens egna rum under tiden han växte upp på gården.

Under året ordnas det ett och annat evenemang på gården som after work, föreläsningar och loppis. Det händer även att gården abonneras för privata fester, minnesstunder och möten. Företag kan njuta av flexibla konferensmiljöer och paket. Kombinera med god mat, en aktivitet i naturen eller logi. Möjligheterna är många!

Ralph Lundstensgården in Luleå
IMG 7429
Ralph Lundstenga╠Èrden April 2018 13
Interior at Ralph Lundstensgården
Rooms at Ralph Lundstensgården in Luleå
Dinner table at Ralph Lundstensgården
Ralphlundstengården 5 Iso 300
Ralph Lundstenga╠Èrden April 2018 1
IMG 8299 Red

Besöksadress

Ersnäsvägen 83
97592 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit