Det finns många platser att fiska på i Luleå med omnejd. Här finns älvar med forsar och lugnvatten, sjöar med inplanterad fisk och havsfiske. De vanligaste arterna är lax, gädda och abborre.

Stora Stenträsk

Friluftscamping vid sjö med inplanterad fisk i skogslandet intill byn Krokträsk. Här finns stugor att hyra, grillplatser och bastu i naturnära miljö.

Metträsket

Sjö i Jämtön med inplanterad regnbåge och röding. Här finns bivacker, eldstäder, brygga anpassad för rörelsehindrade och toaletter. För fiskekort se jamtonsff.se.

Mittitjärn, Niemisel

Sjö med inplanterad fisk, regnbåge, laxöring och  röding. Bryggor och spångade stigar, vindskydd och eldplatser. Fiskekort på Niemisels livs och återförsäljare i byn.

Gunnarsdjupträsk

Några kilometer nordväst om byn Forsträskhed ligger den 500 hektar stora fiskesjön Gunnarsdjupträsk. Sik, öring, abborre, gädda och röding.

Råneälven

Här bjuds du på ett varierat fiske – allt från gädd- till lax- och harrfiske med spinnare eller fluga. Högt upp i älven finns gös och abborre finns överallt. På fiskekort.se kan du läsa mer om fisket i Råne älvdal samt köpa fiskekort online.

Vitträsket

Unikt rödingsfiske i kallkällsjön Vitträsket i Sörbyn. Fiskekort säljs via SörbynSundsnäs fiskevårdsförening på fiskekort.se.

Fiskeguiden

Vi har samlat allt vi kan om fiske, och lite till, i en guide som du kan ladda ned i pdf-format. Du kan även hämta ett fysiskt exemplar hos InfoPoint Råneå och hos Luleå turistcenter i Kulturens hus.

Fiskevett och etikett. Var noga med att kontrollera att du fiskar på upplåtna vatten och har rätt tillstånd. Respek­­tera lokala regler, exempelvis för antal fiskar, minimimått, laxplomber. Mer information finns på fiskekort.se och hos lokala entreprenörer.

I guiden Guldkorn i Råne och Vitå älvdalar hittar du fler tips på saker att uppleva.