Upplev utställningen om Gammelstads kyrkstad. Kika in hos Gammelstad Visitor Center och lär dig om kyrkstaden förr och nu.

Utställningen passar hela familjen, här finns exempelvis en liten musfamilj som guidar barnen i världsarvet och du kan bygga din egen digitala kyrkstuga.

En trappa upp i det vackra, gamla tornhuset vid Kyrktorget hittar du den här underhållande och lärorika utställningen. Här får du veta mer om Gammelstad genom tiderna när roliga, interaktiva inslag varvas med textskärmar och mer traditionell utställningsteknik.

Du får även uppleva hur det ser ut inne i en kyrkstuga, i en modell av naturlig storlek. Och inte minst – du stiftar bekantskap med musfamiljen Gammelstadsson, som framför allt guidar de yngre besökarna genom skildringen av kyrkstaden.

I Gammelstad samsas dåtid och nutid – och så även i utställningen. Med över 500 historiska byggnader, och en kyrkstadstradition som finns kvar än idag, är kyrkstaden en både levande och lockande kulturmiljö. Och inte att förglömma, ett arv att vårda till nästkommande generationer.

Så passa på. Kolla in utställningen och lär känna Gammelstads kyrkstad. Ditt, mitt och hela världens världsarv.
Fri entré – så klart!

Foto: Susanne Lindholm