Se & göra

Norrbottens museum

Vänligen observera att Norrbottens museum håller stängt på grund av renovering 1 februari 2024 till och med våren 2025. Under tiden kommer det att hållas vandringsutställningar och programaktiviteter på annat håll. Håll koll på museets hemsida för mer information.

Norrbottens museum är länsmuseum i Sveriges till ytan största län. Norrbotten har ett varierat landskap som sträcker sig från kust till fjäll med en kulturhistoria på över 10 000 år. Länet är en mångkulturell miljö, präglad av samisk, tornedalsfinsk, finsk, svensk och nysvensk kultur. Norrbottens museums utställningar skildrar Norrbotten, kulturarv och omvärld. Kultur i nutid, dokumentära projekt, kulturhistoria och konst ingår i utbudet. Med utgångspunkt i dagsaktuella frågor, historiska berättelser, kultur och samhälle erbjuds museibesökare i alla åldrar visningar, workshops och föredrag.

Museikaféet erbjuder drycker, fikabröd och mackor i en inspirerande miljö. I museibutiken finns slöjd, hantverk, smycken och souvenirer från Norrbotten. I butiken finns också ett välsorterat utbud av böcker, särskilt med litteratur om och från Norrbotten.

Närmaste busshållplats:

Smedjegatan/Varvet

Foto: Catrine Backman ©Norrbottens museum
Foto: Catrine Backman ©Norrbottens museum
Norrbottensmuseum

Besöksadress

Storgatan 2
972 38 Luleå
Sverige

Vägbeskrivning

Hitta hit