Varma dagar i juni, juli och augusti är det näst intill obligatoriskt att doppa tårna i havet. Som pånyttfödd kan du sedan springa upp på stranden, lägga dig under solen och slappna av. Eller smyg ut mitt i natten och ta ett dopp i den ljusa sommarnatten. Den lyxen är få platser förunnat! Föredrar du tempererade utomhuspooler finns det flera barnvänliga varianter för veckans alla dagar.

Vi har samlat våra favoritplatser i Luleå där du kan bada. Några centrumnära. Några naturnära. Alla värda ett besök!

Gültzauudden
På gångavstånd från stan ligger natursköna Gültzauudden där man kan njuta av en omgång kubb eller en picknick i skuggan av de majestätiska tallarna som omger parken och stranden. Här finns även en jättefin badstrand, perfekt för barnfamiljer.

Svartöstan
En välbevarad och centrumnära pärla, belägen just nedanför den gamla bruksorten och mest besökt av Svartöstaborna själva. Den finaste stranden omger en fin gammal stenbrygga som skjuter ut i älvens klara badvatten. Bada i alldeles lagom långgrunt vatten, eller ligg och titta på förbipasserande båtar.

Tjuvholmssundet 
En nära och orörd skärgårdsoas, tillgänglig för den bil- och båtburne.

Lulviksbadet
Fint, välskött och rymligt med stora gräsytor och möjligheter att grilla. En del av stranden är avsatt som naturistbad.

Brändön 
Barnvänlig, vacker strand vid havet med kiosk, café, restaurang och grillplatser. Ved finns att köpa. Uthyrning av bastu, kajaker och trampbilar.

Niporna
Karlsvik säregna pärla. Nära till Arcusbadet, First Camp och supermysigt café. Du ligger skyddad med en brant sandsluttning i ryggen. Smal strand med klart vatten och fantastisk utsikt över älven.

Lulsundet
Trevlig och central badstand. En populär strand för barnfamiljen med en stor sandstrand och närområden med gröna gräsmattor och cykel- och bilparkering.

Storsand
Bred sandstrand med långgrunt bad nära Storheden handelsområde. Barnvänligt och smidigt, men samtidigt genuint och naturskönt.

Klubbviken Havsbad
Klubbviken Havsbad har bra övernattningsmöjligheter, dagliga turbåtar, gästhamn och mängder med aktiviteter att sysselsätta sig med.


Simma och ät med utsikt över Luleå skärgård hos natursköna Klubbviken Havsbad på Sandön.

Rörbäcksbadet
Ligger på en halvö i Jämtön norr om Råneå. Här finns en camping med minigolf och Luleå kommuns östligaste fastlandshamn, som klarar relativt stora båtar och har en gästhamn. Badet utmärks av fin sandstrand och passar de yngre barnen bra då det är långgrunt.

Arcusbadet
På First Camp Luleå ligger det populära Arcusbadet som underhåller både gammal som ung! Här finns ett häftigt äventyrsbad med vågmaskin och en lång vattenrutschbana. Inom området finns det en grill, kiosk samt omklädningsrum med toaletter och utomhusduschar.

Aronsbadet 
Aronsbadet är ett gratisbad på Örnäset. Här finns det bassäng med tillhörande rutschbana och en liten barnpool. Det säljs korv, glass, snacks, godis och dryck i kiosken.

Rånepoolen 
Rånepoolen är ett tempererat utomhusbad med bassäng, rutschbana, barnpool, kiosk, omklädningsrum, stora gräs- och lekytor som erbjuder härlig avkoppling under varma sommardagar. Intill poolen finns en tennisbana och en konstgräsplan. Fri entré.