Somna med havsbrisen utanför fönstret, basta sent i den ljusa sommarnatten och vakna med vågorna framför fötterna. I Luleå skärgård finns flera fina möjligheter att övernatta. Njut av morgonkoppen på bryggan, utforska fiskelabyrinterna, besök museum och uråldriga kapell. Oavsett vad du väljer så kan vi lova ett äventyr och en god natts sömn.

Brändön

Bo i en stuga vid den barnvänliga stranden. På Brändö Konferens sover du i ljusa välutrustade stugor för fyra personer, alla med havsutsikt. Stugorna har bäddsoffa, WC, dusch, TV och kök med kyl/frys. På altanen, utanför bastun eller på någon av våra grillplatser vakar ni sedan in solens otroligt vackra upp- eller nedgång. I Brändön kan du njuta av sköna dopp i havet, slappa på stranden eller varför inte hyra cykel, kajak eller kanot. När magen kurrar ligger restaurang och kiosk ett stenkast bort. Nytt för i år är att det finns ställplatser för husbil.

Vackra Brändön ligger nära till både natur och hav.

www.brandokonferens.se

Klubbviken Havsbad

Till Klubbviken Havsbad går turbåtar dagligen under sommaren. I restaurangen med utsikt över stranden och Luleälvens mynning mot Bottenviken kan du äta och fika. Här kan du ägna dagen åt att spela beachvolleyboll eller hyra fatbikes och trampbåtar. För de små finns det lekparker och i kiosken säljs glass, dryck och godis. På Klubbviken kan du också bo. Här finns tvåbäddsstugor direkt vid vattenbrynet med tillgång till WC & dusch i servicebyggnader. Ovanför stranden finns fem fyrbäddsstugor inredda med eget kök och badrum. Alla stugor uthyres som självhushåll. Duschar/bastu är öppna för allmänheten. Bastu kan även bokas privat.

www.klubbviken.se

Kommunens stugor

I Luleå skärgård finns tretton stugor för uthyrning fördelade på fyra öar; tre på Kluntarna, tre på Junkön, fem på Brändöskär och två på Småskär. Öarna har varierande karaktär – från karg natur med klapperstensfält i kontrast till urskog och sandstrand. Stugorna har 4–10 bäddar och det finns tillgång till bastuanläggningar med allrum. Under högsäsong finns stugvärdar på flera av öarna.

www.lulea.se/bokastuga

Lärarbostaden på Hindersön

Hindersöns hembygdsförening hyr ut Lärarbostaden i den gamla skolan. Här kan du bo bekvämt i vacker miljö.

Läs mer här.

Turbåtarna

Skärgården trafikeras under sommaren och hösten av turbåtar till de största och mest populära öarna. Du kan välja mellan korta dagsturer och längre turer med möjlighet att övernatta på någon av öarna i stugor som finns att hyra. 

  • M/S Stella Marina går mellan Södra hamnplan och Klubbviken Havsbad på Sandön.
  • Laponia Rederi sköter skärgårdstrafiken till den yttre skärgården och turbåten avgår från Södra hamnplan. Vare sig du ska åka till stugan, ö-luffa eller bada och sola tar M/S Symfoni dig ut på en upplevelse.