Dinner in Luleå

Äta & dricka

Att äta ute eller att äta ute – utomhus – det är frågan. Smörj kråset på någon av Luleås gourmetrestauranger eller grabba något snabbt i farten. Här hittar du lokala delikatesser såväl som smaker från hela världen.

Varsågod!

Berättelserna om Luleås matkultur finns här och nu men de började för länge sedan. Våra rötter finns i ypperliga råvaror och traditioner skapade i nära band till naturens skafferi som försörjt oss genom alla tider.

Idag finns fem högklassiga White Guide-restauranger i Luleås stadskärna. Med kökschefer som lämnat internationella Michelinkrogar för att slå sig ner just här i Luleå. Med sommelierer som varit dryckesansvariga under kungliga bröllop. Gastronomiska kunskaper och meriter finns över hela stan. Luleå bjuder också på kreativitet och en avslappnad, trygg atmosfär. Fine dining är både fint, fräscht och roligt här!

Vill du så kan du, bokstavligt talat, äta ute här i Luleå. Inget smakar så gott som en måltid tillagad över öppen eld, gärna som avrundning på härliga utomhusaktiviteter. Ofta används en muurikka, en stor stekpanna, för att tillaga exempelvis suovas eller steka palt.

Vill du hellre dricka latte, njuta av caféliv och bara känna in stämningen i staden? Då har du kommit rätt. Här finns en rad trevliga caféer och konditorier att välja mellan. En sak är alldeles säker: måltid och umgänge är en viktig del av upplevelsen när du gästar Luleå. Välkommen till bords!

Var vill du äta?

Kurrar det i magen? Luleå är ett paradis för matälskare av alla sorter!