Skrinda i solnedgången

Se & göra

Vad kan du göra i Luleå? Det mesta. Varje årstid är fylld av naturupplevelser. Dessutom bjuder Luleå på klurigheter, adrenalin och spänning.

Här finns kontrasterna

Magiska nätter i skärgården och stadens puls. Historiska platser och världsarv. Du behöver inte välja, allt finns inom räckhåll. Upplev kontrasterna i Luleå. Närheten till hav och natur tillsammans med topplaceringar i Sveriges solliga är några av ingredienserna som gör Luleå till en fantastisk stad att besöka. De två hamnarna som omsluter den rika stadskärnan gör att havsbrisen ständigt påminner om friheten på det stora blå. Ta en turbåt ut i skärgården, hyr en stuga och prova på livet som öbo. Tag plats på en sten med ett metspö i handen och låt vardagens alla bekymmer rinna av dig.

Unna dig tid för kultur – besök världsarvet Gammelstads kyrkstad med norra Sveriges största senmedeltida stenkyrka och välbevarade kyrkstugor. På friluftsmuseet Hägnan kan du ta del av livet på 1700-talet. Välj inte bort någonting. Här kan du ena stunden sitta på en uteservering och njuta av god mat lagad på lokala råvaror för att några minuter senare finna stillheten vid havet. Välkommen att dela vår vardag med långa, ljusa sommardagar och nätter, fyllda med äventyr och en stor portion lugn och ro. 

Vad vill du hitta på?

Nu hittar vi ditt nästa äventyr!