93A6814

Planera

Vi hjälper dig att planera din Luleå-resa! Här finns massor av värdefull information som du kan använda dig av. Välkommen hit!

Välkommen till Luleå

Luleå är den största staden i destinationen Swedish Lapland med nära 80 000 invånare i kommunen. Här finns shopping, nöjesliv, kultur, idrott och ett stort utbud av högklassiga restauranger och hotell, men även närhet till världens största bräckvattenskärgård med 1 312 öar, älvar och ett vidsträckt skogsland.

Med en stadskärna som har gångavstånd till det mesta är Luleå den perfekta staden för upplevelser. Det är enkelt att ta sig till olika typer av underhållning och aktiviteter. Med hjälp av vår stadskarta som du kan hämta hos turistcenter hittar du rätt. Råd och tips  före och under din vistelse i Luleå får du också av Luleå turistcenter.

Guider Collage

Tematiska guider

Det finns mycket att upptäcka och utforska runt om i Luleå på egen hand. Till dig som vill ta dig ut i naturen för att vandra, cykla, paddla och fiska har vi sammanställt förslag på ett urval av våra favoritplatser och turer i tematiska guider. Vi hoppas att du kommer gilla dem lika mycket som vi gör. 

Tips! Ett enkelt sätt att öka säkerheten när du ger dig ut på äventyr är att dela upplevelsen med andra. Dessutom blir det roligare. 

Läs mer och ladda ned guiderna i pdf-format

Vi hjälper dig planera din nästa resa!

Vad behöver du?