Hur tar jag mig till Luleå?

Flyg! Luleå har ett flertal direktflygningar från Stockholm varje dag vilket gör vår stad till en av de mest lättillgängliga i Sverige. Det tar drygt en timme att flyga från Arlanda i Stockholm till Luleå Airport. Från flygplatsen tar det endast 10–15 minuter med buss in till Luleå centrum.

Åk tåg! Varje dag och natt går tåg till och från Luleå. Tågstationen ligger nära stadskärnan och det tar bara någon minut att nå Luleå centrum till fots.

Åk buss! Från Luleå busstation kan du resa till våra grannkommuner i Norrbotten och tillbaka till Luleå. Du kan även resa till och från Skellefteå och Umeå i Västerbotten.

Ta bilen! Europaväg 4 (E4) i Sverige sträcker sig mellan Helsingborg och Haparanda. Om du färdas med bil norrut och din destination är Luleå är detta den bästa och enklaste vägen att ta sig hit.

När kan jag se norrsken?

Norrsken kan ses i Luleå från slutet av augusti till första dagarna i april. Övrig tid på året är det för ljust för att kunna urskilja fenomenet. Det finns ingen tidtabell. Norrsken uppstår när som helst under dygnets mörka timmar och pågår olika länge.

När är isbanan öppen?

Isbanan i Luleå centrum sträcker sig från norra hamn, runt Gültzauddeen, under Bergnäsbron, till södra hamn och sedan rakt ut i skärgården. Öppettiderna varierar från år till år beroende på väder och istjocklek, men generellt så öppnar isbanan någon gång under januari och håller öppet till början av april.