Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Välkommen till Visit Luleå, platsen där du hittar information om Luleå som besöksmål, om evenemangen i staden och om företagen som gör platsen speciell.

Hitta guldkornen

Planera

Sommarguide

Tips på saker att se och uppleva i Luleå. 

Sommarguide

Shopping

Stort utbud

I Luleå finns över 400 butiker enkelt tillgängliga i city, handelsområden på Storheden och Notviken samt små charmiga butiker i världsarvet Gammelstads kyrkstad.

Shoppa loss!

Luleå – en White Guide-galax

Någonting händer i Luleå. Staden kokar, steker, nattbakar, friterar, sauterar, bräserar, lägger in och lagrar, äter, dricker och njuter alla dagar i veckan. Möt Luleås nya, levande restaurangkultur. En liten White Guide-galax väl värd ett besök för vilken matälskare som helst.

Se hela White Guide-listan

Luleå Citykortet – allt på ett kort

Upplevelser, shopping, nöje och kultur på ett kort. Luleå Citykortet är ett presentkort med hundratals företag anslutna inom branscher såsom butiker, restauranger, caféer, frisörer, hotell, teater och sport. Att vi gillar olika och uppskattar valfrihet gör att Luleå Citykortet är den perfekta presenten oavsett när, vad, vem och hur.

Mer om Citykortet

Se & Göra

Världsarvet Gammelstads kyrkstad

Gammelstads kyrkstad är sedan 1996 upptagen på Unescos världsarvslista och omfattas därmed av konventionen om skydd för världens kultur- och naturarv. Världsarvslistans objekt bär alla unika vittnesbörd om jordens och människans historia. De är omistliga för mänskligheten och måste bevaras för framtiden. Listan omfattar över 900 kultur- och naturmiljöer varav Kinesiska muren, Australiens stora barriärrev och Sveaborg utanför Helsingfors tillhör de mer kända.

Gammelstads kyrkstad

Visit Luleås instagram

Kolla in vad som händer i Luleå! @visitlulea