Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Välkommen till Visit Luleå, platsen där du hittar information om Luleå som besöksmål, om evenemangen i staden och om företagen som gör platsen speciell.

Naturnära och stadsnära upplevelser

Planera

Hitta guldkornen

Hav, älv, sjö eller pool. Vildmarksäventyr, paddling, fiske och kultur. Upplev Råneå och Vitå älvdalar.

Upplev älvdalarna

Se & Göra

Inomhusaktiviteter

Om både barn och vuxna skulle få nog av att vara utomhus, finns det gott om saker att göra inomhus i Luleå.

Lek och lär

Luleå – en White Guide-galax

Någonting händer i Luleå. Staden kokar, steker, nattbakar, friterar, sauterar, bräserar, lägger in och lagrar, äter, dricker och njuter alla dagar i veckan. Möt Luleås nya, levande restaurangkultur. En liten White Guide-galax väl värd ett besök för vilken matälskare som helst.

Se hela White Guide-listan

Luleå Citykortet – allt på ett kort

Upplevelser, shopping, nöje och kultur på ett kort. Luleå Citykortet är ett presentkort med hundratals företag anslutna inom branscher såsom butiker, restauranger, caféer, frisörer, hotell, teater och sport. Att vi gillar olika och uppskattar valfrihet gör att Luleå Citykortet är den perfekta presenten oavsett när, vad, vem och hur.

Mer om Citykortet

Se & Göra

Världsarvet Gammelstads kyrkstad

Gammelstads kyrkstad är sedan 1996 upptagen på Unescos världsarvslista och omfattas därmed av konventionen om skydd för världens kultur- och naturarv. Världsarvslistans objekt bär alla unika vittnesbörd om jordens och människans historia. De är omistliga för mänskligheten och måste bevaras för framtiden. Listan omfattar över 900 kultur- och naturmiljöer varav Kinesiska muren, Australiens stora barriärrev och Sveaborg utanför Helsingfors tillhör de mer kända.

Gammelstads kyrkstad

Visit Luleås instagram

Kolla in vad som händer i Luleå! @visitlulea