Evenemang

Bothniasalong 2024

Bothniasalongen är en jurybedömd konstsalong som äger rum på fem platser i två regioner under sommaren 2024! Den fokuserar på konstnärskap i Norr- och Västerbotten, där anknytning till eller känslan för de båda regionerna är i fokus.

Konstsalonger har en demokratisk och betydelsefull funktion där alla, etablerade såväl som oetablerade, ges möjlighet att delta i den offentliga dialog som konstlivet bidrar till. Den är också ett spännande komplement till den ordinarie utställningsverksamheten eftersom den öppnar upp för spontana och oväntade möten. Genom samverkan mellan de två regionerna skapas fem intressanta utställningar under sommaren. Utställningen visas i Konsthallen i Luleå, Ájtte i Jokkmokk, Gällivare Kulturmuseum, Västerbottens museum i Umeå och Skellefteå konsthall c/o Nordanå utställningsrum.

Temat är fritt och likaså tekniker och uttryck. De sökande och antagna ska ha anknytning eller på något sätt uttrycka sin känsla för Norr- och/eller Västerbotten. En oberoende jury bestående av en professionellt verksam konstnär, en gallerist och en konstintendent från ett etablerat svenskt konstmuseum bedömer de insända konstverken.

Vem som helst över 18 år kan ansöka till den jurybedömda salongen. Sista dag för ansökan är den 11 mars 2024. Här kan du läsa mer om hur ansökan går till. 

Pågår

Torsdag 13 jun - onsdag 14 aug

Avvikande öppettider

Söndagar stängt


Öppettider

Bothniasalong 2024
Bothniasalong 2024

Plats

Konsthallen i Kulturens Hus
Skeppsbrogatan 17
972 33 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit