Välkommen till en White Guide-galax

Berättelserna om Luleås matkultur finns här och nu men de började för länge sedan. Våra rötter finns i ypperliga råvaror och traditioner skapade i nära band till naturens skafferi som försörjt oss genom alla tider.

Idag finns fyra högklassiga White Guide-restauranger i Luleås stadskärna. Med kökschefer som lämnat internationella Michelinkrogar för att slå sig ner just här i Luleå. Med sommelierer som varit dryckesansvariga under kungliga bröllop. Gastronomiska kunskaper och meriter finns över hela stan. Luleå bjuder också på kreativitet och en avslappnad, trygg atmosfär. Fine dining är både fint, fräscht och roligt här!

Det lokala kryddas med nytänkande och internationella smaker, vilket ger innovativ matlagning och en intressant restaurangkultur som vi är stolta över att berätta om.

Ta del av Food The Luleå Way. Läs och se. Smaka och upplev. Gå från ett ställe till ett annat, från fördrink till smårätt, från charkbricka till ost och vin. Gör det igen. Fota och inspireras. Varsågod.

Luleå's White Guide-restauranger

Restaurang Cgs

Det handlar om kärlek, kunskap och respekt. För maten. För dig. Välkommen hem. Verkligen hem. Kom och upplev en gastronomisk mötesplats.

Besök Cgs.

Hemmagastronomi

Hemmagastronomi. Ett bageri, en studio, en deli, en restaurang. Du erbjuds en uppsjö av valmöjligheter hos Hemmagastronomi. Allting gjort med dig i åtanke. Nära naturen. På riktigt. Havet är precis utanför dörren.

Besök Hemmagastronomi.

Bistron

Lokalt. Rustikt. På riktigt. Ett kök i ständig rörelse, med målet att överraska dig. Med lokala råvaror som byggstenar skapa Bistron en matupplevelse skräddarsydd för dig.

Besök Bistron.

Cook's Krog

Föreställ dig en förrätt med en färgstark, norrländsk delikatess på toppen. Upplevd i anrik miljö på en av Luleås äldsta restauranger. 

Besök Cook's Krog.