Matstaden Luleå

Berättelserna om Luleås matkultur finns här och nu men de började för länge sedan. Våra rötter finns i ypperliga råvaror och traditioner skapade i nära band till naturens skafferi som försörjt oss genom alla tider.

Idag finns fyra högklassiga White Guide-restauranger* i Luleås stadskärna. Med kökschefer som lämnat internationella Michelinkrogar för att slå sig ner just här i Luleå. Med sommelierer som varit dryckesansvariga under kungliga bröllop. Gastronomiska kunskaper och meriter finns över hela stan. Luleå bjuder också på kreativitet och en avslappnad, trygg atmosfär. Fine dining är både fint, fräscht och roligt här!

Det lokala kryddas med nytänkande och internationella smaker, vilket ger innovativ matlagning och en intressant restaurangkultur som vi är stolta över att berätta om.

Ta del av Food The Luleå Way. Smaka och upplev. Gå från ett ställe till ett annat, från fördrink till smårätt, från charkbricka till ost och vin. Gör det igen. Fota och inspireras. Varsågod.

Luleås högklassiga White Guide-restauranger

Nummer på kartan:

2. Restaurang Cg

Det handlar om kärlek, kunskap och respekt. För maten. För dig. Välkommen hem. Verkligen hem. Kom och upplev en gastronomisk mötesplats.
Restaurang Cg.

3. Hemmagastronomi

Hemmagastronomi. Ett bageri, en studio, en deli, en restaurang. Du erbjuds en uppsjö av valmöjligheter hos Hemmagastronomi. Allting gjort med dig i åtanke. Nära naturen. På riktigt. Havet är precis utanför dörren.
Hemmagastronomi.

4. Bistron

Lokalt. Rustikt. På riktigt. Ett kök i ständig rörelse, med målet att överraska dig. Med lokala råvaror som byggstenar skapar Bistron en matupplevelse skräddarsydd för dig.
Bistron.

9. Restaurang Arkipelag

Tänk dig en familjär lyxig atmosfär, där du njuter lika mycket av känslan och värmen, som du gör av spännande smakkombinationer på lokala råvaror, tillagade med kärlek och omtanke.
Restaurang Arkipelag.

 

*White Guide är Sveriges ledande och enda rikstäckande restaurangguide. Redaktionen bevakar utvecklingen inom gastronomi och matkultur genom initierad nyhetsbevakning, seriösa trendanalyser, funktionella guider och professionella, oberoende recensioner. Läs mer.

Fler bra restauranger

Nummer på kartan:

1. Taverna Gusto
5. Karl August
7. Nine
8. EGO