Möhippa & svensexa

Möhippa, svensexa, kanske en pandemiförsenad fruhippa eller varför inte ett födelsedagsfirande? Det finns alltid något att fira och i Luleå finns mängder av olika aktiviteter att fira med. Endast fantasin sätter gränser!

Vad sägs om en härlig brunch följt av ett besök hos skogens konung på Cape Wild? Alldeles runt hörnet finns Bälingeberget där ni kan vandra upp till en av grillplatserna med fantastisk utsikt över Luleå. Vill du fortsätta på temat med en Bälinge-hippa? Boka då in middag och boende på Kärngården. Och du… Om ni är ett mindre sällskap erbjuder även Cape Wild boende i en fyrbäddsstuga med bastu intill Luleälven.

Om du är ute efter fartfyllda aktiviteter tipsar vi om gokart på Kartway eller Alcatraz. Boka därefter Stridsbåten Viggen för en fartfylld tur ut till Jopikgården där Luleå Archipelago erbjuder boende i trädtält. Här finns även hotellrum och vandrarhem.

Glöm inte styling

Att både dagens huvudperson och lokalerna ska stylas är viktigt. Det festligaste pyntet finner ni på Skapa Glädje i Luleå centrum och hos Lyckas med mat. Det sägs att den enes skräp är den andres skatt, så glöm inte bort att besöka Luleås second hand-butiker och att ta en titt efter loppisar i evenemangskalendern.

Här finns många salonger att boka lyxiga behandlingar till huvudpersonen. 

Mathippa

Aktiviteter på vatten

I kajakguiden finns flera förslag på olika paddelturer. Ge er ut på en egen tur genom att hyra kajak genom Luleå Kanotcentral, Äventyrsbutiken Hägglunds, Canoe Adventure North, Rörbäck camping & havsbad, Brändö konferens och Klubbviken havsbad. Ni kan också boka en guidad kajaktur genom Canoe Adventure North, Luleå Archipelago, Luleå Travel eller Friluftsfrämjandet.

Är du ute efter något mer fartfyllt? Explore Luleå erbjuder forsränningsturer i Råneälven.

Åk med stil

Självklart behöver ni transportera er med stil längs Luleås gator. Cyklar finns att hyra på Cykelbiblioteket, Cykelstället och First Camp. Gör transporten till en aktivitet och hyr fatbike via Luleå Travel eller Brändö konferens.

Vill ni hellre åka limousin, ja kanske rent av raggarbil? Möjligheterna är oändliga. 

Må gott

Alla firanden behöver inte vara fartfyllda. Njut av lugn och ro på något av Luleås span eller slappna av i en värmande bastu.

 

Ät gott

Är ni osäkra på vad ni vill äta? Beställ gärna en avsmakningsmeny.

Sov gott

Efter en upplevelsefylld dag krävs minnesvärd övernattning. Bo naturnära på Stora Stenträsket Vildmarkscamp, Huntingbay Lodge eller hos Brändö konferens. Föredrar du stadspulsens hotell finns flera alternativ att välja mellan! Pampiga kristallkronor på Elite Stadshotell eller trendiga rum på Hotell Savoy och Clarion Hotel Sense. Välj och vraka bland boenden i Luleå.