Välkommen till Luleå

Luleå Fotoluleåbild

Välkommen till Luleå

Paddla I Luleå

Välkommen till Luleå

93A7404
Hittaut

Hittaut Luleå 2023

Årets upplaga av Hittaut i Luleå startar 1 juni.

I år finns flera nya områden, nya guldkorn i tidigare områden och dessutom utmanas de yngsta deltagarna med en klurig skattjakt!

Hittaut passar alla oavsett ålder och kartkunskap. 

Papperskartor finns att hämta på Luleå turistcenter i Kulturens hus från kl. 10.00 1 juni.

Hittaut pågår 1 juni–8 oktober 2023.
Demolition Derby, Josefine Östberg Olsson

Krasch. Bom. Bang.

Nu är det dags för sommarens utställning i Konsthallen på Kulturens hus!

Utställningen Krasch. Bom. Bang. är en samlingsutställning med sju konstnärer som arbetar med bilen som tema i sitt konstnärskap. Vi får möta den i ett politiskt, filosofiskt och existentiellt perspektiv, men även som identitetsmarkör och kulturell artefakt.

 

Utställningen pågår 13 maj–16 augusti 2023.
Alcatraz2 (2)

Äventyr för hela familjen

Ta en lärorik heldag på Teknikens Hus och upptäck mer om papperstillverkning, ta en guidad tur ner i en underjordsgruva eller landa ett flygplan. Hoppa, lek och rutscha av en massa överskottsenergi på Leos Lekland och 360 Trampo­line Center eller utmana barnen på bowling på O’Learys eller Alcatraz. Räcker inte det, finns stadens badhus. Snart är alla redo för mer utomhusvistelse igen.

Äventyra inomhus!
93A7804

Planera sommaren

Närheten till hav och natur tillsammans med topplaceringar i Sveriges solliga är några av ingredienserna som gör Luleå till en fantastisk sommardestination. I vår sommarguide har vi sammanställt tips på saker att se och göra under din vistelse hos oss. Varmt välkommen att dela vår vardag med långa, ljusa sommardagar och nätter, fyllda med äventyr och en stor portion lugn och ro.

Ladda ned vår guide Sommar i Luleå

Ut på tur

Det finns mycket att upptäcka och utforska runt om i Luleå på egen hand. Till dig som vill vandra, cykla, paddla och fiska har vi sammanställt förslag på ett urval av våra favoritplatser och turer i tematiska guider.

Traktor Solen

Sommar – The Luleå Way

Det här är Luleå. Här lever vi livet på vårt eget sätt. Vår stad ligger nära havet och den naturliga miljön, stadslivet och vildmarken finns båda utanför dörren. Det här är vår arktiska vardag. Vi är människorna som gör Luleå till den underbara plats det är. Vi lever inte bara igenom våra årstider, vi lever för dem och vi gör det bästa av dem. Det här är sommar i Luleå. Du är välkommen att dela den med oss.

Titta på filmen och njut av sommar i Luleå!